Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Tuesday, 1 May 2012

Makan-makan!!!

Assalammualaikum...

kalini cerita pasal makan dkt rumah aku pulak..
hehe buat kecik2 je almaklumlah jauh sgt kat sabah nk ajak family kan..
so mana2 yg terdekat je lah...
tp inilah 1st time aku buat mkn2 sepanjang 2thn duduk sabah ni haa...
alhamdulillah semuanya lancar je..hehe
main menu adalah laksa johor yg rempahnya diimport khas dari mak aku..haha..
mengelat je kan?!




aduh dah lapar balik ni tgk gambar...
dan,sebenarnye buat mkn2 ni pun saje2 nk kasi hubby aku ni potong kek sikit...
congratulation syg...cewaahhh!

ha,cantik kan kek dia?cantik+sedap...


 kasi zoom sikit Captain teddy bear ni...comel kan?

dan,ini lah org2 yg memeriahkan majlis...hehe
yg baju merah tu lah tukang buat kek ye...blh lah order kalau korg stay sabah...hehe


ok nk menyelit sikit...
nasib baik badan laki aku besar,blh sembunyi badan aku sikit..kah kah..
farrel xde gambar lah,die dh lupa diri ade ramai kawan..hehe...
tq pada semua yg dtg n tq to my mum sbb buat kan rempah laksa..kah kah

Thursday, 26 April 2012

fuh fuhh fuhh


 

 aduhai,sgt2 berabuk ok blog ni..3 bulan rasenye x berjenguk..
bz memanjang je kan...
lagilah dlm masa 3 bulan ni mcm2 yg terjadi...

aku pindah rumah...
balik kl sebulan
tp alhamdulillah,semuanya perkembangan yg baik...:)

i'allah lepas ni rajin2 sikit aku update blog ye...
tgh kwn aku cerita mcm2 rase mcm semangat balik ni ha.....heeee:)

 

Saturday, 24 December 2011

thanx so much Love...

asssalammualaikum semua....
so sorry lame sgt xde mase nk update blog ni...
dh lame dh nk share story tp tgn ni malas2 je nk menaip...
di tambah lagi dgn farrel yg makin x reti diam ni..aduh letih...
klu ade peluang mmg nk peluk bantal je...

ok ni update utk cerita yg agak2 best jugak lah utk diri aku sendiri...hehe
dpt present bufday...yeeehaaa..
walaupun dh lmbat sikit dr tarikh yg betul..tp x pe..i mmg gile2 suka punye...

hehe,mula2 cerita nya mcm ni..husband aku mmg mcm ade gak lah ajak aku servay2 pasal brg ni..
tp aku pun xde lah mengaharap nk beli kan..
hehe,walaupun hakikatnye ade gak lah rase sikit dlm hati...hehe

so husband aku pun pergi kerja mcm biase,kire dlm 1 hr lah die xde kat rumah
esok mlm nye die blk mcm biase...aku ni pulak kirim lah KFC,tibe2 teringin pulak...
so die dh blk tu mcm biase je lah..ajak mkn semua...
tibe2 anak aku dh tidur...laki aku keluar lah brg ni..die kate
'i nk suruh farrel bukak ni td..kesian die dh tidur'

so,aku pun tgk lah kan..n jeng jeng jeng..
wah..ade Ipad lah...
tp husband aku kate..
'i beli utk farrel ni,nk bg die main2'..
so aku diam lah..ade aku kesah kan???
farrel punya aku blh gak menumpang kan..



pastu die angkat farrel bwk masuk bilik...siap pesan ni...
tlg kemas2 sikit kat bawah k...
so aku pun keluar kan lah brg dlm plastik tu...
n pastu terjumpa pulak kertas ni...
nasib baik x terbuang ok...


alah,sebenarnye dh tau mmg utk aku,die je segan nk ckp...huahua..
tp siap lekat dgn Glade note ni...
mmg mcm org dulu2 bg surat wangi2...hehe..yg ni pun mmg wangi...
simple,tp bile bace mcm sedih je...hehe
tp x pe..i tetap share dgn farrel jugak benda ni...
best jugak utk anak aku yg x tetap dgn 1 benda je ni..
so ade flashcard blh jugak die blajar...



bukan ape..teringat dulu2 tgh couple...note2 mcm ni rasenye last aku dpt time 2007 tau...
first time aku dpt mase baru je couple dlm 2006,die selit dlm plastik KFC mase belikan aku makan...
itupun nasib x buang,,,tp itu aku dpt kad lah..
yg 2007 tu pun dpt time bufday aku gak..

hehe,next month pulak kiteorg punya anniversary dh 3thn dh pun kahwin...
alhamdullillah semua yg jadi dulu masih kekal smpai skrg,x berubah sikit pun...
&sebenarnye aku mmg happy sgt lah dgn present ni..
tp part present ni so far tiap2 thn dia x pernah x bg..aku je slalu x bg present time bufday die...
just celebrate mcm mkn2 je..
thanx dear..thn ni bg benda ni..thn dpn blh lah belikan yg besar2 punya mcm kereta ke kan..???hahaha

oklah ye,setakat ni dulu...
nk tidur dh ni,sbb aku ni ala2 pendatang haram duduk dkt Sabah ni..x blh stay lebih 3 bulan
so esok kena cop passport,terpakselah keluar dr sabah kejap...
ish2,ni esok entah dpt flight ke x ni..pukul 5 pagi kena gerak dr rumah..
badan pun dh longoi dh...ade mase aku update lagi ye...
have a nice day u all....!!!